Escaping Economics

Escaping economics is een echte escape room voor examenklassen economie van vwo en havo. Het is
misschien wel de leukste vorm van examentraining. In het spel worden de leerlingen geconfronteerd
met allerlei verschillende delen van de stof. De puzzels zijn uitdagend en creatief denkvermogen is
een absolute must. Het spel is geschikt voor een halve klas en kan in elk klaslokaal gespeeld worden.
Bij bestellen ontvangt u twee varianten van escaping economics:‘de vraag van Adam Smith’ en ‘kraak
de examenmap’. Van beide varianten is een versie voor vwo en havo beschikbaar.

De vraag van Adam Smith

Adam Smith is boos omdat de wereld te weinig kennis heeft van zijn vakgebied. Hij sluit de deur van het klaslokaal. Alleen als zijn vraag binnen de tijd wordt beantwoord zal zijn onzichtbare hand de deur weer openen. Drie groepjes spelen elk hun eigen escape room maar alleen samen kunnen zij de gehele code te pakken krijgen om de vraag van Smith te beantwoorden.

Leerlingen gaan in deze variant van escaping economics letterlijk op zoek naar hun puzzels en de benodigde informatie om ze op te lossen. Een telefoon met een qr-codescanner is een noodzakelijk hulpmiddel.

Kraak de examenmap

In de bureaula van de economiedocent ligt een map met daarin geheime, belangrijke informatie over het examen. Helaas, de la zit op slot. Al meerdere malen hebben jullie gezien dat er een geheugensteuntje achterin de agenda zit en er zit ook wat onder het toetsenbord. Momenteel heeft de docent een tussenuur. Zonder sporen van geweld na te laten gaan de leerlingen aan de slag om de examenmap te kraken. Leerlingen gaan in deze variant van escaping economics aan de slag met een fictieve bureaula, een kistje. Alle informatie is daarin te vinden.

Escaping Economics wordt momenteel aangepast aan de exameneisen (syllabus) voor 2023. Vanaf nu is het niet meer mogelijk de escape room in zijn huidige vorm (geschikt voor de syllabi tot en met 2022) te bestellen. Als de vernieuwde versie van de escape room klaar en te bestellen is, plaatsen wij hier weer een bericht.