Artikelen

Een overzicht van onze artikelen van en over ons.

[efb_feed fanpage_url=”devrolijkeeconomen” layout=”half” image_size=”thumbnail” type=”page” post_by=”me” show_logo=”0″ show_image=“1” show_like_box=”1″ links_new_tab=”1″ post_number=”10″ post_limit=”10″ cache_unit=”1″ cache_duration=”days” ]

ACTUEEL

Factor D 2013 nr 2 – Uitdagende opdrachten in de bundel Ruilen over de tijd

Tijdens de jaarlijkse LWEO-conferentie in Vught presenteerden De Vro(uwe)lijke Economen (DVE) hun tweede bundel met uitgewerkte lesideeën. Ze hebben gekozen voor opdrachten bij het concept Ruilen over de Tijd en boden op donderdag 16 mei Lans Bovenberg, hoogleraar economie aan de Tilburg University, het eerste exemplaar aan. Lees verder.

Vecon 2013 nr 4 – Activerende werkvormen voor je economieles

Midden mei verscheen de tweed bundel van De Vrolijke Economen (DVE), getiteld “Concept: Ruilen over de tijd”. DVE is een samenwerkingsverband van jongen vrouwelijke economiedocenten. Lees verder.

Vecon 2012 nr 5 – De Vrolijke Economen goes Hilversum

Wat begon als een onschuldig Twitter-bericht, eindigde met een bezoek aan de Tv-studio van RTL-Z in Hilversum. Omdat niet iedereen dit dagelijks meemaakt, willen we u graag even meenemen achter de schermen. De Vro(uwe)lijke Economen op bezoek bij Hella Hueck. Lees verder.

Factor D 2012 nr 3 – Vrolijke verschillen

De examens zijn weer achter de rug en zo ook de tweede correctie. De Vro(uwe)lijke Economen hadden het dit jaar niet gemakkelijk. Verschillen waren er veel, de gesprekken waren lang, de belasting groot. Dus rees bij ons vraag: zijn wij nu zo kritisch of zijn anderen zo soepel? Lees verder.

Vecon 2012 nr 3 – Kroketten, badmutsen en liedjesschrijvers: een vrolijke boel bij de LWEO

10 mei jongstleden ontving Coen Teulings het eerste exemplaar van de bundel ‘Concept: Markt’ uit handen van Vrolijke Econoom Anthea van Os. De Vro(uwe)lijke Economen presenteerden hun eerste bundel met activerende werkvormen voor het economieonderwijs, dit keer speciaal gericht op het concept markt. Lees verder.

Factor D 2012 nr 1 – Belonen maakt leerlingen vrolijk

Ieder mens wordt vrolijk van een welgemeend compliment, een beloning slaat niemand af, iedereen wil een spelletje graag ook een keertje winnen en iedere leerling komt naar school om wat te leren. Combineer deze principes en je hebt een klas vol gemotiveerde en welwillende leerlingen. Lees verder.

Factor D 2010 nr 1-2 – De Vro(uwe)lijke Economen op het Gamma-congres RUG

Donderdag 8 april 2010 stond het jaarlijkse Gamma-congres weer op het programma. Het Gamma-netwerk is een samenwerking van scholen in Noord-Nederland en de Rijksuniversiteit Groningen. De samenwerking richt zich op de sociaal economische vakken. Lees verder.