Vrolijke Vrijdag

De Vrolijke Economen presenteren op 5 februari 2021: online Vrolijke Vrijdag.
Een middag om online te ontmoeten, leren, uitwisselen en ervaren over onderwijs op afstand,
zowel online als fysiek voor docenten Economie en Bedrijfseconomie.

Inclusief goodiebag met een aantal materialen en iets lekkers voor tijdens de bijeenkomst!

Graag nodigen we collega-docenten economie en bedrijfseconomie uit voor deze online bijeenkomst, georganiseerd door De Vrolijke Economen.
Sinds maart 2020 is alles anders in het onderwijs. Als docenten blijven we echter op zoek naar manieren om onze leerlingen te motiveren, te activeren en vooruit te helpen. Tijdens de online Vrolijke Vrijdag kunnen deelnemers ontdekken wat er, ook tijdens corona, mogelijk is in de online én fysieke les.

Het doel van de middag is om lesideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen en tips voor het gebruik van opdrachten uit onze bundels te ontvangen. Maar zo’n inspirerende middag biedt misschien nog wel veel meer. Het is de bedoeling dat ieder met direct toepasbare ideeën de meeting verlaat!

De aanmeldingstermijn is inmiddels gesloten.

Voor deze scholingsmiddag is een deelnemerscertificaat beschikbaar.

Graag tot vrijdag 5 februari 2021!

Programma 

 

Programmaonderdeel

Omschrijving

14:45 uur

Online ontvangst

Vanaf een kwartier van tevoren kun je deelnemen

15:00 uur

Opening vrolijke vrijdag

Woord van welkom en toelichting programma

15:05 uur

Delen van ‘good practices’

Wat werkt ‘op afstand’, zowel online als fysiek?

15:30 uur

Inspirerende workshops

Kies twee van de drie workshops, waaraan je wilt deelnemen om geïnspireerd te raken

16:50 uur

Centrale evaluatie & sluiting

Terugblik en afsluiting workshops

17:00 uur

Einde officiële gedeelte

Ruimte om online na te praten

 

Omschrijving workshops

Workshop 1: Algemene Economie online en fysiek op afstand

Wat kan een beter onderwerp zijn voor een workshop op afstand dan het concept risico en informatie? Want afstand vergroot het risico op gebrekkige informatie. In deze workshop passen we de verschillende onderdelen van het concept toe op het afstandsonderwijs en geven we vrolijke handvatten voor toepassingen van het concept in het afstandsonderwijs. Het is de bedoeling, dat je met direct toepasbare lesideeën deze workshop verlaat.

Workshop 2: Bedrijfseconomie online en fysiek op afstand

Via het platform ‘Lesson Up’ nemen we de deelnemers mee in een aantal werkvormen die direct toepasbaar zijn in de lessen bedrijfseconomie. We bespreken een aantal opdrachten, zowel vanuit de oude M&O-bundel als de nieuwe BE-bundel, die begin 2021 wordt uitgegeven. We geven handvatten hoe er online of op fysieke afstand gebruik gemaakt kan worden van het lesmateriaal. Je ervaart zelf hoe verschillende activerende werkvormen verlopen en natuurlijk hopen we dat je ook jouw eigen goede ideeën met anderen wilt delen.

Workshop 3: Zelf ontwikkelen van lesmateriaal voor EC/BE

De ingrediënten voor een nieuwe les worden deels uit de goodiebag (die je vooraf thuisgestuurd krijgt) gehaald. Spannend! Daarna is het aan de deelnemers er een smaakvolle activerende les van te maken. Dit kan zowel voor economie als bedrijfseconomie. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn, om leerlingen met een (kleine) opdracht actief met lesstof aan het werk te zetten. In deze workshop worden ideeën voor onderwijs op afstand (zowel online als in de klas) ontwikkeld, waarmee je direct in jouw les aan de slag kunt.